Csomag-ajánlatok

Nyírség Környezetvédelmi és Szabadidősport Egyesület által szervezett programok

Tájékozódási sportok elméleti és gyakorlati oktatása.

A programban szereplő, a tájékozódási sportok módszertanára épülő ügyességi és fejlesztő játékok (igény szerint chipes időméréssel) minden korosztály számára örömteli kikapcsolódást nyújtanak. A változatos és különböző nehézségi szintű feladatok megfelelő kombinálásával, tapasztalattól és edzettségi állapottól függetlenül, minden résztvevő sikerélményt érhet el.

Csoportok számára egyedi igényeket is kiszolgálunk, pl. éjszakai tájfutás, kerékpáros tájfutás, váltóversenyek, kincskeresés.

Van egy tevékenység, amelyben kicsik és nagyok, piszkafák és vasgyúrók, magányos farkasok és csapatjátékosok egyformán örömüket lelik: a tájékozódási futás, vagy röviden tájfutás.

Kaland? Természetesen!

Legyen szó alternatív testnevelés óráról, szokatlan csapatépítő tréningről, sportnapról vagy hosszabb – rövidebb túráról, egyesületünk színes és változatos programkínálatából biztosan talál az elképzelésének megfelelőt.

Kiknek ajánljuk?

Mivel a tájfutás nem igényel különösebb előképzettséget vagy speciális felszerelést, az óvodásoktól  az aktív nyugdíjasokig bárki kipróbálhatja, és hamar sikerélményt érhet el.

Egy tájfutó rendezvény, akár önállóan, akár kiegészítő programelemként üde színfoltja lehet egy iskolai sportnapnak, egy települési vagy akár céges egészségnapnak is.

Emellett kiválóan beépíthető osztálykirándulások, gyermektáborok, csapatépítő tréningek vagy nagyobb baráti összejövetelek programjába.

Miért épp a tájfutás?

Ez a sport a szellemi és fizikai készségek együttes erősítésére ad lehetőséget.

Fejleszti a döntési készséget, a matematikai gondolkodást, a koncentrációkészségetfegyelemre és önállóságra nevel.

A térképhasználat gyakorlati alkalmazása, a gyors dönteni tudás révén olyan képességek kialakulását, illetve megerősítését segíti elő, amelyek a tanulmányi területen is éreztetik pozitív hatásukat (matematikai feladatmegoldás, analitikus szemlélet, természetismeret).

Nagyon jó közösségformáló eszköz, jól modellezi azt a szemléletet, hogy léteznek valós teljesítmények, és aki többet tesz a sikerért, az hosszú távon jobb eredményekre számíthat.

Számos módozata létezik:

 • sétálva
 • futva
 • biciklivel
 • kerekesszékkel

 Meg lehet rendezni:

 • parkban
 • városban
 • erdőben
 • de még bevásárlóközpontban is

Léteznek egyéni-, csapat- és váltószámok; a közönség szórakoztatására sörváltó, kincskeresés, vadászrajt, stb.

Lehetőséget nyújt a természet rejtett értékeinek felfedezésére.

A pályákat a résztvevők tudásszintjéhez tudjuk igazítani, így a részvétel mindenki számára sikerélményt, izgalmat nyújt.

Miért mi?

 • 20 éves tapasztalattal rendelkezünk tájékozódási futó versenyek lebonyolításában.
 • Egyesületünk rendezi több más mellett a Keleti Tájfutó Napokat, mely Szabolcs-Szatmár Bereg megye legnagyobb múltú -2013-ban 37. alkalommal megrendezett – sportrendezvénye.
 • Ismerjük az Észak-Alföld és Észak-Magyarország legszebb területeit.
 • A rendezvények, táborok megszervezéséhez rendelkezünk a megfelelő eszközökkel és térképekkel.