Disznótor
A tanyán tartott sertések megvásárolhatók. Igény szerint elvihetők élve, vagy leölve.
Tartunk magyar lapályt, durok és mangalica disznót is. Ezekből választhatnak a megrendelők, így a kiválasztott egyed kerül feldolgozásra.
Lehetőség van helyszíni feldolgozásra is, ezt a programot az alábbi terv alapján bonyolítjuk, de igény szerint ettől eltérhetünk.
7:00 | Programegyeztetés, kiválasztás |
7:30 | Disznófogás (fogópálinkával), perzselés, tisztítás, bontás |
8:30 | Elkezdjük előkészíteni a hurka és a kolbász alapanyagot és a déli toroskáposztát, közben készülhet hagymás vér |
12:00 | Ebéd (toroskáposzta) |
13:00 | Hurkatöltés, kifőzés, kolbásztöltés, tepertősütés |
15:00 | Friss hurka kóstoló és frissen sütött tokaszalonna |
18:00 | Igény szerint kemencében sült hurka-kolbász vagy pecsenye vacsora |
Törpe malacaink is vannak, ezek nagyon alkalmasak egyben, kemencében sütésre. Ez esetben a kiválasztott egyedet néhány nappal a tervezett rendezvény előtt levágjuk és bepácoljuk. A buli napján egy erre a célra gyártott nagyméretű tepsiben, kemencében, néhány óra alatt megsütjük. A törpe malacok húsa már a kifejlett disznók húsához hasonlít, de lágyabb, viszont nem olyan málékony, mint egy rendes disznó kismalac korában. Ez a lehetőség nagyon kedvelt, ha a társaság pl. 15-40 fős és nem akarnak dolgozni a húsfeldolgozással, hanem inkább mulatoznak és falatoznak! No és italoznak, természetesen.