Disznótor

A tanyán tartott sertések megvásárolhatók. Igény szerint elvihetők élve, vagy leölve.

Tartunk magyar lapályt, durok és mangalica disznót is. Ezekből választhatnak a megrendelők, így a kiválasztott egyed kerül feldolgozásra.

Lehetőség van helyszíni feldolgozásra is, ezt a programot az alábbi terv alapján bonyolítjuk, de igény szerint ettől eltérhetünk.

7:00 Programegyeztetés, kiválasztás
7:30 Disznófogás (fogópálinkával), perzselés, tisztítás, bontás
8:30 Elkezdjük előkészíteni a hurka és a kolbász alapanyagot és a déli toroskáposztát, közben készülhet hagymás vér
12:00 Ebéd (toroskáposzta)
13:00 Hurkatöltés, kifőzés, kolbásztöltés, tepertősütés
15:00 Friss hurka kóstoló és frissen sütött tokaszalonna
18:00 Igény szerint kemencében sült hurka-kolbász vagy pecsenye vacsora

 

Törpe malacaink is vannak, ezek nagyon alkalmasak egyben, kemencében sütésre. Ez esetben a kiválasztott egyedet néhány nappal a tervezett rendezvény előtt levágjuk és bepácoljuk. A buli napján egy erre a célra gyártott nagyméretű tepsiben, kemencében, néhány óra alatt megsütjük. A törpe malacok húsa már a kifejlett disznók húsához hasonlít, de lágyabb, viszont nem olyan málékony, mint egy rendes disznó kismalac korában. Ez a lehetőség nagyon kedvelt, ha a társaság pl. 15-40 fős és nem akarnak dolgozni a húsfeldolgozással, hanem inkább mulatoznak és falatoznak! No és italoznak, természetesen.