Választható program elemek:

Erdei iskola

Az Erdei Iskola és Üdülőpark a Szigeti Tanya területén helyezkedik el. A tanya területileg Petneházához tartozik. A településtől 2,5 km-re helyezkedik el keleti irányba. A tanyát a faluval aszfaltút köti össze. A tanya területe 50 hektár, amely be van kerítve.

Az Erdei Iskola épülete középen nyitott étkezővel rendelkezik, ez egyben a foglalkoztató hely is. Egyik oldalon a kézmosóhelyek és a toalettek találhatók, másik oldalon az ételkiosztó konyha, mely a HACCP normának is megfelel. Az épület körül játszótéri fajátékok, fa barakok és a sportpálya található. A kis fa barakban általában a kísérőtanárok kapnak szállást, a nagyobb fa barakokban, sátrakban a gyerekek. Kisebb játszótér és röplabdaháló segíti a kellemes időtöltést. Az iskola épületétől északra haladva egy keskeny fenyves után a tóhoz érünk, amely két részből áll. A két rész között  a híd a választóvonal. Balra egy bekerített részen kacsák, libák kaptak helyet, költőhellyel. Jobb oldalon a tó nagyobbik része szigettel, rávezető fahíddal. Itt lehet csónakázni és a vízivilágot tanulmányozni. Továbbhaladva északra a tavat tápláló csobogóhoz érünk, amely egy keskeny patakban jut el céljához. A csobogónál sziklakert és egzotikus növény található, ez a növénykert. A közelben van a kemence is, melyben a legendásan finom magyaros kenyérlángos készül. Keletre haladva az íjászkatlan mellett elhaladva a dombra megyünk ahol a tanya saját víztornya áll. A dombon továbbsétálva a méhkaptárakhoz mehetnek a bátrak, de ha az egyenes utat választjuk, akkor zavartalanul érjük el a HungaroLand északkeleti sarkát. Visszafelé haladva a mintakerthez érünk, ahol leggyakoribb kultúrnövényeink tekinthetők meg szabályos ágyásokban, termesztés közben.

Az Erdei Iskola 2004 tavaszától működik. Az óvodástól a felnőttekig, a helyi gyerekektől a külföldiig sok-sok vendég örömére. Az iskola rendszeresen besegít hagyományőrző rendezvények lebonyolításába, akár programmal, akár személyi vagy tárgyi feltételek biztosításával.

 

A gyerek igazán csak a maga valóságában tudja jól elsajátítani az ismeretanyagot.

Erdei Iskolánk jelmondata:

Meglátni, megcsodálni, kipróbálni, megszeretni.


 

eu