HungaroLand

 

A HungaroLand egy kéthektáros ország makett a Szigeti Tanyán!

Magyarország területe füvesítve, az országhatárok és megyehatárok térkő sávokkal ábrázolva, a megyeszékhelyek állomáspontokkal jelölve.

Célunk, hogy a gyerekeknek olyan programokat biztosítsunk melyekkel a testmozgás, az agytorna a természetjárás és a játék egyszerre valósulhat meg. A gyerekek HungaroLand területén barangolva, labdát rugdosva, golflabdát ütögetve vagy kvíz kérdések megfejtése közben csapatjátékokban elmerülve szabad levegőn töltik az idejüket.

 

ÚJ PROGRAMOK A HUNGAROLAND-en!

HungaroKvíz

A HungaroKvíz a HungaroLand területén játszható program.

A játékot 3 csapat játszhatja. Ajánlott létszám 3x7 fő.

Várvédők: 1-6-os sorszámú gyerekek

Hadvezér: 7 sorszámú gyerek

Testőrök: Megfelelő jellel ellátott kártyát húzó játékosok, ha többen vannak egy csapatban.

A csapatok színe: piros, fehér, zöld

A játék során a csapatok egymástól függetlenül megadott sorrendben foglalnak el 6-6-6 megyeszékhelyet.

A három csapat elfoglalja a kiindulópontként kijelölt saját megyeszékhelyét. Az ott található dobozban a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő kérdést találnak, melynek helyes megfejtése elvezeti őket a következő megyeszékhelyre, ahol újabb kérdés megoldásával halad előre a csapat többi tagja, míg a megfelelő sorszámmal ellátott várvédők ott maradnak. Rossz megfejtés esetén a dobozban nem a csapat színének megfelelő kérdéskártyát találják a játékosok, így tudják, hogy máshol kell azt keresniük. Ha megtalálják a megfelelőt, tovább kereshetik a következő megyeszékhelyet. Minden csapatnak 6 megyét kell elfoglalnia. Az utolsó, döntő kérdés mindegyik csapatnak ugyanaz, mely elvezeti a testőröket az utolsó városba. Amelyik csapat kapitánya hamarabb éri el az utolsó várost, az a győztes. Minden csapatnak ugyanolyan távolságot kell barangolnia és minden csapat a végső megye mellet lesz a végjáték előtt. A játék menetét egy emelvényről figyelhetik a nevelők, szülők. A játék szabályait a játék előtt ismertetjük a gyerekekkel, illetve minden technikai segítséget biztosítunk a játék zökkenőmentes lejátszásához.

HungaroBall

Egy ügyességi játék, mely segít az ország megismerésében, labdával. 3-10 fő egy csapat. A csapatok első állomása Győr. Egymás után 5 perccel indulnak. Az időt mérjük az induló és az utolsó rúgás között. Minden csapat kap egy Magyarország kirakót, de üresen. A játékosok berúgják az általuk kiválasztott megyeszékhelyen elhelyezett lyukba a labdát. A kísérő koordinátor számolja a rúgások számát és feljegyzi. Ha sikeresen betaláltak a megfelelő lyukba, az ott elhelyezett kirakó darabok közül a csapatuknak megfelelő színűt beillesztik a táblájukba, majd továbbhaladhatnak az újabb megyeszékhely felé. A játék vége, ha az utolsó megyében is betalált a labda, illetve bekerül az utolsó kirakó darab. Az a csapat győz, amelynek a játékidő és a rúgások hányadosa a legjobb eredményt adja.

HungaroGolf

A felsősök a játékot golflabdával és golf szettel is játszhatják, melynek alapja a labdás játékra és pontrendszerére épül.

„Látogasson el Magyarországra!”

HungaroLand

eu