HungaroLand

 

Új látványelem a Szigeti Tanyán!

Az Erdei Iskola szomszédságában épül a „HungaroLand”

A HungaroLand egy két hektáros ország makett!

Látogasson el Magyarországra!

       A szlogen arra utal, hogy aki ellátogat a produktumhoz, egy két hektáros területen, némi gyaloglás fejében bejárhatja és megismerheti egész Magyarországot, láthatja a megyék, megyeszékhelyek egymáshoz való elhelyezkedését, a főbb folyókat, úthálózatot, úgy hogy közben egy egyedülálló élményt biztosító látványelem együttes és környezet teszi érdekessé és emlékezetessé a kirándulást.

      Célcsoportunk, az összes magyarországi iskola, óvoda, amelyek szervezett kirándulás, osztálykirándulás keretében látogathatnak el a létesítménybe. A gyerekek általában, de sajnos egyes felnőttek sincsenek teljesen tudatában annak, mely megyénk mely megyékkel, mely országokkal határos, mely megyének mi a székhelye. Ezen tudunk segíteni egy kirándulás során, hogy ne csak egy tananyag legyen a könyvben az országunk földrajza, hanem egy hozzákapcsolt élmény dús osztálykirándulás keretében kerüljenek rögzülésre az országunk információi.

      Bővebb leírás: egy művelésből kivont földterületen megrajzolásra kitűzésre került az ország határa. A határ vonala térburkoló kőből készül. A megyehatárok szintén térkő lerakásával kerülnek ábrázolásra. Az ország autópályái szintén, illetve a folyók is megjelenítésre kerülnek. A megyeszékhelyek illetve a nevezetesebb helyek a helységhatár tábla kicsinyített másával kerülnek kihelyezésre. Későbbi terv pl. egyes építmények makettjének elkészíttetése pályáztatás útján, hogy minél több érdekes, látványos elem helyezkedjen el a területen. A létesítmény déli oldalán egy emelvény vagy kilátó is helyet kap, ahonnan az egész térképmakett egyben látható. A látogatók az ország makett révén úgy járhatják be az országot és ismerhetik meg országunk nevezetes pontjait, hogy csak egy helyre jönnek el egy napra, és itt annyi információt, élményt kapnak országunkról, mintha egy hetes körutazást tennének. Az egyes darabok építésébe később bevonjuk a települések önkormányzatait, művészeit, tehát az utak, folyók autópályák mellett bármilyen nevezetesség elkészíthető lesz.

„Látogasson el Magyarországra!”

HungaroLand