Üdvözli Önt a Szigeti Tanya

Virágvásár a Szigeti Tanyán!

Több száz virágot neveltünk és halmoztunk fel az elmúlt években! E virágok nemes ékei, a Szigeti Tanyányak. Mivel az idén jelentős számban érkezett vásrlási szándék vendégeink részéről, ezért úgy döntöttünk megválunk náhány virágtól, hogy helyükre újabb darabok kerülhessenek.

2017.06 .24-én a virágaink egy részétől, nyílt vásár keretében megválunk.

Ha szeretne e vásáron részt venni, jöjjön el hozzánk 10:00 és 16:00 között.

Ha nem nagy kérés jelezze szándékát facebook eseményünkön, hogy tudjuk mire számítsunk. Ha nem jelzi, akkor is szívesen látjuk a megadott időpontban.

A teljesség igénye nélkül az alábbi fajok kerülnek értékesítésre:

Agave, aloe vera, yucca, filodendron, leander, datolya pálma, klívia, zöldike, sugárarália, angyaltrombita, amarilis, anyósnyelv, vérvirág.

A virágokról készült képek a galériában virágvásár cím alatt nézhetők meg jelenlegi állapotukban.

 

Lépjen be Ön is a Szigeti Tanya mesés környezetébe, a nyugalom szigetére!

A Szigeti tanya Petneháza külterületén, egy ötven hektáros magánterületen található. Erdei iskola, jurta tábor, lovaglási, lovaskocsizási lehetőség várja a kirándulókat. A tanya állatparkjában őshonos házi állatok is megtekinthetők, a növénykertben egzotikus virágok, agave, aloe vera, banán, kaktuszok. A mintakertben több tucat kultúrnövény látható termesztés közben.

A Szigeti Tanya elsődleges célja:

A gyerekek visszavezetése a természethez!

Igen, sajnos megállja a helyét ez a kifejezés, visszavezetés, bármilyen furcsán is hangzik. Napjainkban egy három éves gyermek képeket tud nézegetni egy okostelefonon, egy négyéves mappát tud létrehozni egy számítógépben, egy öt éves pedig tud posztolni és tartalmakat megosztani az interneten. Videókat visszanézni a tegnap esti tv műsorból, és még sorolhatnánk. Ezzel nem lenne semmi baj, ha egy hatéves gyerek tudná, hogy mi a különbség egy kacsa és egy liba között, melyik állatról van szó, ha csődör, ha bak, ha kan, ha bika. Mi a különbség a juhász, a kondás és a pásztor között.  Néhány gyerek tíz évesen még nem látott paradicsom bokrot, paprikát. Nem ismer fel egy sárgarépát, egy zellert, ha természetes formájában a konyhakertben látja és nem egy hipermarketben a fóliázott termékek között.

A tanya területén, tavasztól - őszig (áprilistól - októberig) Erdei iskola üzemel. A gyerekeket jurtákban alszanak.
Akik szeretnének többet mozogni, azoknak lehetősége van gyalogtúrákra, lovaglásra, íjászatra.. Ha inkább a pihenés vagy a tanulás a céljuk, ajánlunk egy  lovaskocsikázást, kézműves foglalkozásokon való részvételt - pl. fafaragás, agyagozás - vagy megnézhetik a tanya kis állatkertjében lévő állatokat.

A Szigeti Tanyán bárki el tud tölteni akár 5-6 órahosszát is anélkül, hogy unatkozna.