Rólunk

A Szigeti Tanya közigazgatásilag Petneházához tartozik. A település határától 1800 méterre helyezkedik el, keleti irányban, Nyírmada felé. A tanyát a faluval aszfalt út köti össze. A tanya területe 50 hektár, amely be van kerítve. A tanyán önálló vízellátás, saját kút, víztorony, ivóvízkezelés van,  illetve saját, központi szennyvízkezelés.

A kövesútról a tanyának 2 bejárata van. Az egyik egy faragott székelykapu. Ezt nem használjuk. A másik az ipari és vendégkapu. A kapun behajtva egy gazdasági területre vagy egy vendégparkolóba jutunk. A gazdasági területen találhatók azok a mezőgazdasági eszközök, gépek, amelyek a földműveléshez és az állattartáshoz és más szolgáltatás elvégzéséhez szükségesek. Itt vannak a műhelyek, géptárolók is. Jobbra tartva liget, sziklakert. Innen nem messze a főépület. Itt kapott helyet az iroda, a társalgó a kis konyha. Az emeleten magánrezidencia és vendégszobák vannak. Az épülettel szemben látható egy 3 funkciós fedett kemence. Itt lehet üstben főzni, sütni kemencében és füstölni. Ez után egy nagy csobogót láthatunk. A kis patak egy kiépített tölcsértorkolattal folyik a tóba. A patak mentén vízparti növényvilág látható (fűzfa, nád, sás, bambusz). A tó közepén egy kis sziget, ahová gyaloghídon lehet bejutni. A tóban halak (kárász, keszeg, ponty, amúr), mocsári teknős, de nem ritka itt a vidra és a szürke gém sem. A tavon lehet csónakázni is.

A nagy hídon áthaladva az Erdei Iskola épületéhez érünk. Itt található közös foglalkoztató és az ételkiosztó konyha. Az épület mögött tábori faházak, büfé és a sportpályák, focipálya és röplabdapálya.

Egyedi produktumunk a HungaroLand, egy két hektáros ország makett, Magyarország területét mutatja be, bejárhatóan. A HungaroLand megépítését igyekszünk úgy folytatni, hogy minél több település gyermekei érezzék magukénak valamely eleme miatt.

E mögött egy négy hektáros dió ültetvény és egy öthektáros tölgyes található még a tanyán, a fenyő és az akácerdőn kívül. Néhány császárfát is találhatunk. Sertéstelep és kisebb haszonállatok is találhatók a tanyán.

Az Erdei Iskola 2004 tavaszától működik óvodások, iskolások, felnőttek, családok, baráti társaságok örömére. Céges rendezvények, csapatépítők, születésnapok, házassági évfordulók is megtarthatók a Szigeti Tanyán. Az Erdei iskola rendszeresen besegít hagyományőrző rendezvények lebonyolításába, akár programmal, akár személyi vagy tárgyi feltételek biztosításával.

2022-ben kiépítettünk egy Ninja akadály pályát, egy Exatlon pályát és egy Spartan pályát. Természetesen elsősorban gyerekek számára készültek a pályák, de családi napokon a felnőttek is szoktak indulni rajta. A pályák építéséhez táborok, családi napok, céges csapatépítő rendezvények, osztálykirándulások kapcsolódnak. E népszerű sportoknak, lehetőségeknek egyre több rajongója van.

 

Böngéssze át honlapunkat és várjuk szeretettel!

 

 

eu