Rólunk

A Szigeti Tanya közigazgatásilag Petneházához tartozik. A településtől 2,5 km-re helyezkedik el keleti irányban, Nyírmada felé. A tanyát a faluval aszfalt út köti össze. A tanya területe 50 hektár, amely be van kerítve. A tanyán víz, villany, tartályos gáz és központi szennyvízrendszer is van.

A kövesútról a tanyának 2 bejárata van. Az egyik egy faragott székelykapu. Ezt nem használjuk. A másik az ipari és vendégkapu. Ez az út egy közel 600 négyzetméteres, földbe süllyesztett csarnokhoz vezet. Itt találhatók azok a mezőgazdasági eszközök, gépek, amelyek a földműveléshez és az állattartáshoz és más szolgáltatás elvégzéséhez szükségesek. Itt végzik a javításokat is. Jobbra tartva hatalmas sziklakert, tele kaktuszokkal. Innen nem messze a főépület. Itt kapott helyet az iroda, a szauna, a kantin, a társalgó a kis konyha és a kis fedett medence. Az emeleten magánrezidencia és vendégszobák vannak. Az épülettel szemben látható egy 3 funkciós fedett kemence. Itt lehet üstben főzni, sütni kemencében és füstölni. Itt készül a vendégek számára a magyaros kenyérlángos. A főépület mellett kezdődik a vízi tanösvény. Egy kis forrás tör a felszínre, majd vízesést láthatunk. A kis patak egy kiépített tölcsértorkolattal folyik a tóba. A patak mentén vízparti növényvilág látható (fűzfa, nád, sás). A tó közepén egy kis sziget, ahová gyaloghídon lehet bejutni. A tóban halak (kárász, keszeg, ponty), mocsári teknős, de nem ritka itt a vidra és a szürke gém sem. A tavon lehet csónakázni is.

A nagy hídon áthaladva az Erdei Iskola épületéhez érünk. Itt található közös foglalkoztató és az ételkiosztó konyha, mely a HACCP normának is megfelel. Az épület előtt nagy téren lakókonténer, lakókocsi, jurták, sátrak és a sportpálya. A dombon mini állatkert található. Látható itt kecske, juh, gyimesi racka, szamarak, magyar szürke marhák, bivaly, pónik, vaddisznók, lovak. 

A mintakert rendkívül rendezett formában mutatja be a kultúrnövények termesztését. Legújabb produktumunk a HungaroLand, egy két hektáros országmakett, Magyarország területét mutatja be, bejárhatóan. Egy négy hektáros dió ültetvény és egy öthektáros tölgyes található még a tanyán, a fenyves és az akácerdőn kívül. Néhány császárfát és egy szederültetvényt is be tudunk mutatni. Sertéstelep és kisebb haszonállatok is találhatók a tanyán.

Az Erdei Iskola 2004 tavaszától működik. Az óvodástól a felnőttekig, a helyi gyerekektől a külföldiig sok-sok vendég örömére. Az iskola rendszeresen besegít hagyományőrző rendezvények lebonyolításába, akár programmal, akár személyi és tárgyi feltételek biztosításával.

A HungaroLand megépítését igyekszünk úgy folytatni, hogy minél több település gyermekei érezzék magukénak valamely eleme miatt.

 

Böngéssze át honlapunkat és várjuk szeretettel!