Szigeti Tanya
a családokért

Az eltelt években egyre több család és baráti társaság választja temészetközeli kikapcsolódásának helyszínéül 
a Szigeti Tanyát.

Családi rendezvények

Amennyiben a létszám miatt nem tudják a saját ingatlanjukban megtartani, megünnepelni az eseményt, nálunk kulturált körülmények között,
a természet közvetlen közelében biztosítjuk a helyszínt és a szükséges körülményeket, vagy akár eszközöket is. Kérjen ajánlatot, és válasszon minket egy emlékezetes családi eseményhez. Lehetőséget, helyszínt kínálunk az alábbi eseményekhez:

Mindfulness -
terápiás program

Tudatosság, tudatos jelenlét, éber figyelem. Ezek
a kifejezések mind leírják a manapság olyan népszerű mindfulness lényegét.
A mindfulness azt a folyamatot jelenti, amikor figyelmünket a jelen pillanat tapasztalatai felé fordítjuk, szándékosan és ítélkezésmentesen. 
Tapasztalatainkat az öt érzékszervünk segítségével szerezzük. A fizikai tapasztalatok mellett az érzelmeinket és a gondolatainkat is megtapasztaljuk. Amikor figyelmünk elterelődik a jelen pillanatról, a mindfulness gyakorlatok révén egyre könnyebben vesszük ezt észre és térítjük vissza magunkat a jelenbe.
A tudatos jelenlétet nagyon sok módszer révén megélhetjük. Az erdei mindfulness a természet csodálatos erejét hívja segítségül. A tudatos jelenlétet nem csak meditációban, hanem „nem-meditációban” is gyakoroljuk, vezetett erdei séták, elvonulások segítségével.

Mire jó a mindfulness?

További előnyök

Élményfestészet

Az élményfestészet az önkifejezés, az önmegvalósítás, az aktív művészetterápia egyik módja.
Sokan nem mernek jelentkezni az alkotó, kreatív foglalkozásokra, mert úgy gondolják, nincs meg hozzá a kellő kézügyességük. Azonban erre nincs is szükség.
A foglalkozásokon elsajátított elméleti és gyakorlati módszerek éppen arra biztosítanak lehetőséget, hogy rövid időn belül szert tegyenek a résztvevők egy olyan látásmódra, melynek segítségével saját alkotásokat készítenek el a tábor ideje alatt. Az elkészült festményeket mindenki hazaviheti magával.
Ezt követően bárki képes lesz önálló alkotások készítésére oktató nélkül is. 

Az élményfestés előnyei

Mit kell tudni az élményfestészetről?

TanyaVarázs terápia

E programunk a különleges gyerekeket nevelő családok részére nyújt megoldást kikapcsolódásra, fejlesztésre és különleges élményszerzésre.
A Szigeti Tanyán, ebben a pihenő paradicsomban, speciális szervezett programokkal és ezen a területen járatos szakemberekkel várjuk a családokat. (SNI, ADHD, DOWN, Autista).
Fejlesztő jellegű Erdei Iskola, hétvégi, nyári, őszi, téli szünet, ott alvós vagy napközis tábor, vagy pár órás foglalkozások.

Több napos szállás lehetőség itt tartózkodás esetén megoldás:
tábori faházakban és erdei faházakban.
Egyszerre 5 család is részt vehet 1 alkalommal, akár szakemberek igénybevételével, illetve egyéni bejelentkezés is lehetséges, szakembert is lehet kérni.
Egy olyan lehetőség a különleges gyerekeket nevelő családok részére, ami ebben a régióban még egyedülálló. Óriási könnyebbég lehet egy ilyen gyereket nevelő család részére, akiknek a közös kirándulás és a több napos pihenés is nehézséget okoz, mert más helyeken vagy nem fogadják őket szívesen, vagy nincs a nyári időszakban a nyaralás, pihenés alatt számukra szakmai segítség. Hozzánk nyugodtan eljöhetnek a családdal, mert itt empatikus és ezen a területen járatos, türelmes munkatársaink fogadják őket nagy-nagy szeretettel. Egy ilyen család számára még ez a pár nap pihenés is felemelő és feltöltő lehet.
Nyári tábort szervezünk napközis jellegű, esetleg ottalvós lehetőséggel. A táborban résztvevő gyerekek felügyeletét gyógypedagógusok látják el.
A programcsomag tartalma:

Csendes hétvége, egyházi programok ​

Ha még soha nem vettél részt csendes lelkigyakorlaton, akkor érdemes megfontolnod ezt a lehetőséget. Lehet, hogy életünk éppen mindenféle nehézség nélkül halad előre, de előfordulhat, hogy éppen nehéz időszakon vagy életünk egy döntő változásán megyünk keresztül.

,,Semmi sem olyan értékes ebben a világban, mint pár olyan nap, melyet békésen csak a világ nagy dolgainak tudunk szentelni: Istennek, a léleknek és az örökkévalóságnak.”

A lelkigyakorlatok, különösen a csendes lelkigyakorlatok lehetővé teszik számunkra, hogy időt töltsünk Istennel, kiszakadva a minket körülvevő pörgésből. 
Ha még soha nem vettél részt csendes lelkigyakorlaton, akkor érdemes megfontolnod ezt a lehetőséget. 
Ha éppen egy kihívásokkal teli időszakon megyünk át, a csendes lelkigyakorlat óriási változást hozhat. Áldása az lesz, hogy felfrissülve térsz vissza. Az így megújult lelki frissességed mindenképpen hatni fog a házasságodra, családodra és a mindennapi életedre.
5 dolog, amit megtanulhatunk egy csendes lelkigyakorlat során:

Csomag tartalma: Szállás, 3x étkezés, előadói díjak, atya támogatása

Galéria

Ingyenes komfortszolgáltatások

Hogy az Ön számára a legélvezetesebb, legkényelmesebb megoldásokat tudjuk biztosítani

Kisállatbarát hely
24 órás recepció
Ingyenes parkolás
Ingyen Wi-fi
Biztonsági kamerák
Erdei környezet
Ingyenes parkolás
Ingyen Wi-fi
Kisállatbarát hely
24 órás recepció
Biztonsági kamerák
Erdei környezet

FOGLALÁS/ ELŐJEGYZÉS

SZÁLLÁSHELY

Szigeti Tanya információk

Tudta?

50 hektár háborítatlan természeti környezet a Nyírség szívében.

Bejelentkezés

08:00 órától

KIjelentkezés

16:00-ig

Telefonszám

(+36) 20 426 80 60

E mail cím

info@szigetitanya.hu

Dohányzás

Kijelölt helyeken

Állattartás

Megengedett

Scroll to Top

FOGLALÁS/ ELŐJEGYZÉS

Foglalás Iskoláknak