Ajánlatok iskoláknak​

A Szigeti Tanya hatalmas, zárt területének, csodálatos környezeti adottságainak köszönhetően rendkívül ideális helyszíne bármely természetközeli gyerekprogramnak. Tökéletes helyszíne erdei iskolai programoknak, osztálykirándulásoknak, nyári táboroknak.

Egynapos
osztálykirándulások

Az igénybevételi idő minden nap 8-16 óráig.
Létszám minimum 30 fő.
1 napos osztálykirándulás ára: 6 200 Ft/fő
A díj tartalmazza a napijegyet, az ebédet, és 3 programot: exatlon pálya, népi játékok udvara, tanyabusz
Minden 10. gyermek után 1 fő kísérő ellátását, vagyis belépőjét és étkezését díjmentesen biztosítjuk.
A további kísérőknek napijegyet kell fizetniük
és az ebéd árát.
A napijegy részükre 1 700 Ft, az ebéd ára 1 800 Ft.
A kirándulás napján képzett kollégánk tartja a programokat.
A szabadidő eltöltésére néhány díjmentes lehetőség:
Séta és heverészés a tó körül.Mintakert látogatás, helyben termesztett kultúrnövények megtekintése.Focipálya, röplabdaháló, fajátékok, kisebb játékok használata. Erdei túra, állatok megtekintése.

Választható programok

Háromnapos
osztálykirándulás (2 éjszaka)

A díj tartalmazza a napijegyet, étkezéseket (2x reggeli, 3x ebéd, 2x vacsora), a szállást 2 éjszakára és 3 db programot exatlon pálya, népi játékok udvara, tanyabusz . (Min. 30 fő esetén)
Természetesen további programok is választhatóak a listákban szereplő árakon mind a kirándulás, mind a fakultatív programok közül. 
Minden 10. gyermek után 1 fő kísérő ellátását, vagyis belépőjét, étkezését, szállását díjmentesen biztosítjuk. A kirándulás alatt képzett kollégánk tartja a választott programokat.
A szabadidő eltöltésére néhány díjmentes lehetőség:
Séta és heverészés a tó körül. Mintakert látogatás, helyben termesztett kultúrnövények megtekintése. Focipálya, röplabdaháló, fajátékok, kisebb játékok használata. Erdei túra, állatok megtekintése.

Választható programok

Szigeti Tanya Túlélő Akadémia

Igazi kuriózum az SZTTA, mely a sport- és élménytáborok kategóriájába tartozik. Ahová 10-14 éves kor közötti fiúk és lányokat várunk.
Végh Zsolt, táborvezető, 2017-es Ninja Warrior résztvevő, többszörös Spartan Race versenyző, felkészító és akkreditált okleveles pedagógiai asszisztens vezetésével.
A táborban 4 napja alatt, 4 különleges kalandot, mozgási lehetőséget, kihívást élhet át, próbálhat ki a sok-sok örökmozgó lány és fiú!
A gyerekek minden teljesített nap végén egy érem részt kapnak! A
 4. nap végén a négy napon elért érmeiből összeállított Szigeti Tanya Túlélő Akadémia éremmel mehet haza vidáman, reméljük kellemesen elfáradva gyermeke!

Gyerek Mindfulness

A tudatos jelenlét legtöbbünk számára velünk született képesség, ami idővel megkopik, így utólag újra kell tanulni. A gyerekek tulajdonképpen ebben a természetes létállapotban élik meg a napjaikat.  Belefeledkeznek a szappanbuborék színeinek látványába, órákig képesek nézni egy hangyabolyt, vagyis minden pillanatot megélnek.
A természet lágy ölén megélt mindfulness gyakorlatokkal ezt, a gyerekkorban öntudatlanul megélt élményt elevenítjük fel és tesszük tudatossá a gyerekek igényeiknek és a fejlettségüknek megfelelő, személyre szabott feladatok és vezetett erdei séta keretében.

Milyen hatással van a mindfulness a gyerekekre?

Értekezletek, kihelyezett évzáró, évnyitó értekezlet

Ha nem egy megszokott tantestületi ülést, évzáró és évnyitó értekezletet szeretnének tartani, a Szigeti Tanya csodálatos környezetében kiváló lehetőség nyílik ezek megtartására. Erdei faházunkban a távolabbról érkezők kellemesen kipihenhetik a rendezvények fáradalmait.

Táborszervezők részére

A Szigeti Tanya várja a táborozókat is minden korosztályból, többféle szállás lehetőséggel, igény szerint étkezéssel, programokkal. Ha csak helyszínt, szálláshelyet keres saját táborához, vagy étkezéssel, programokkal tarkított táborlehetőséget keres csoportjának, nálunk megtalálhatja, amit keres.
Amit kínálunk:

Ismerje meg kihelyezett programlehetőségeinket!

Iskolai kihelyezett
Ninja Kids kihívás

Sportnapra, gyereknapi rendezvényre lehetőség van alkalmi, néhány órás kitelepülésre is. Ez esetben az iskola vagy rendezvény helyszínén kerül kialakításra a pálya a helyi eszközök segítségével, a gyerekek mozgásigényeit figyelembevéve.
Ennek az alapára 70 000 Ft, ami egy 3 órás programot biztosít a gyerekeknek létszámtól függetlenül. Igény esetén a program időtartama növelhető, minden további óra 15 000 Ft.
Szakképzett, e területen nagyon jártas, a 2017-es NINJA WARRIOR-ban résztvevő, szereplő kollégánk várja a gyerekeket, hogy egy egyedi, mostanában szinte elérhetetlen lehetőséget biztosítson a résztvevőknek.

Iskolai kihelyezett gyermek Tabata

Játékos, zenés gyermektorna élményterápiás módszerekkel, tabatásan, mozgásterápia, mozgásfejlesztés, akár különleges gyermekeknek egyéni órák keretében is. Ez az igazi gyerek Tabata.

Nagycsoportostól – 9 éves korig: Legyél Te is Oroszlán!
Felső tagozatos, 10 – 16 éves korig: Legyél Te is Szuperhős!
Egyéni és kiscsoportos foglalkozás keretében, akár különleges gyerekek számára is!

Ez az óraforma jól beilleszthető iskolai, délutáni-vagy tanárórán kívüli, szabadidős, mozgásos foglalkozásnak, délelőtti szellemi foglalkozások levezetéseként, az iskola keretein belül is.
Ezen a területen járatos, szakképzett oktatónk tartja a tréninget a kívánt helyszínen.

Iskolai kihelyezett gyermek élményfestészet

Az élmény festészeten résztevő gyerekek elsajátítják az akril festészet alapjait, kezdő lépéseit, és hazavisznek egy elkészült csodálatos képet. Ennek a foglalkozásnak nem feltétele az előképzettség, a különleges tehetség, kézügyesség, a festeni illetve rajzolni tudás. Bátran merjenek hozzáfogni ehhez az alkotó tevékenységhez. Ezeken az alkalmakon instruktor segítségével, megtanulják, elsajátítják az elméleti és gyakorlati technikákat. Az elkészült alkotások,  kiváló egyedi és szívhez szóló ajándékok lesznek szeretteik felé. 

Mit fejleszt a MediBall?

Ez is egy olyan kérdés, amelyre természetesen 4+1-nél több választ is tudunk adni. Felsorolni szinte lehetetlen a sok fejlesztő hatás. Most elsőnek ezt az 5 területet emeltük ki, de a következő időszakban még ez a kérdés visszatér a többi válasszal is.

Lássuk a mai pontjainkat:

  1. Figyelem

A MediBall legelső szembeötlő hatása a figyelem magas fokú fejlesztésében mutatkozik meg. (Ezért is küld egyre több pedagógus, gyógypedagógus hozzánk olyan gyerekeket foglalkozásra, akiknek ez a terület fejlesztésre szorul.)

A MediBall-t mozgatni a figyelem folyamatos jelenléte mellett lehetséges. Abban a pillanatban, ahogy a labda rákerül az ütőre, a figyelmet is ráragasztja, mint a mágnes. Amint megszűnik a figyelem, a labda le is pottyan. A játék gyakorlása alatt végig meg kell tartani egy stabil figyelmet, amely képességet felismerve más élethelyzetekben is tudjuk majd használni. Pl.: iskolában.

  1. Egyensúlyérzék

A MediBall következő nagy területe az egyensúlyérzék fejlesztése. Az ütő-labda mozgatása is ennek meglétével képzelhető el. Valamint a foglalkozások is a helyes testtartás beállításával kezdődnek, ahol értelmezzük a tengelyeket, térbeli irányokat összekötve az egyensúlyszervvel.

Az esztétikus, harmonikus mozgás is a kiegyensúlyozott test egyre magasabb szintű használatán múlik. Az egyéni kreatív mozgás kiemelten foglalkozik ezzel a területtel.

  1. Térbeli tájékozódó képesség

Akár az egyéni, akár a páros játékok gyakorlásával is fejlődik ez a nagyon fontos képesség. Ez a képesség a test térbeli elhelyezkedését, bizonyos pontokhoz való hely- és helyzetváltoztatását jelenti.

Kifejlesztett gyakorlataink vannak egyéni mozgáshoz is, de talán a páros játékban könnyebben észrevehető:

A páros játékban egyrészt stabilan kell értelmeznünk a saját testünk 3 dimenziós elhelyezkedését. Ezt követően a társhoz és az általa adott labdához képest folyamatosan helyezkednünk kell. Nagyon változatosan, a tér bármely pontjára érkezhet a labda, amelynek megfelelően elmozdulunk és különböző pozíciókat hozunk létre. A végtelen körpályákból adódó variációk nagyon jól fejlesztik a térbeli tájékozódásunkat.

  1. Kreativitás

Nagyon fontos számunkra ez a terület és már sok irányból megközelítettük az elmúlt hetekben. A kreativitás, kreatív problémamegoldás egész életünkben elkísér minket, az óvodától az iskolán át a munkahelyig. Sokszor még az otthoni teendők közben is. Kisgyermekkorban igen magas szinten van meg bennünk ez a lehetőség, amit felnőtt korunkban mintha elfelejtenénk.

A MediBall kreatív mozgása és a páros játékok végtelen variációja feléleszti bennünk újra a lehetőségek tárházát. Élénkíti és frissíti az agyat, képzelőerőt, ami egyenesen vezet a kreativitásunk újjászületéséhez. (Gyerekek esetében a megőrzéséhez. )

+1 Kooperáció

Nagy előnye a MediBall-nak, hogy feszültségmentesen hozunk létre minden mozdulatot. A labda is akkor marad az ütőn, ha a test és fej minden külső-belső feszültsége oldódik.

Korunk embere számos stresszhelyzettel találkozik, amelyek akaratlanul is kihatnak kapcsolatainkra munkahelyen, iskolában vagy családon belül is.

Az könnyed mozgásokon keresztül megtanuljuk új módon értelmezni a lehetőségeket, amelyek oldott kapcsolatok kialakításához vezetnek. Már az egyszerű páros játék megmutatja a helyes viszonyulás szabályait. Az elmúlt években pedig kidolgoztunk számtalan változatot, amelyek egyre inkább fokozzák a kooperáció kialakulását.

Bemutatkozik
az Erdei Iskola

Hol tatálható?

Az Erdei Iskola és Üdülőpark a Szigeti Tanya területén helyezkedik el.
A tanya területileg Petneházához tartozik.
A településtől 2,5 km-re helyezkedik el keleti irányba.
A tanyát a faluval aszfaltút köti össze.
A tanya területe 50 hektár, amely be van kerítve.

Milyen felszereltségű?

A központi épület közelében, cölöp labirintus, kisebb fajátszótér, sportpálya, röplabdaháló segíti a kellemes időtöltést. Sziklakert, kemence, kerti tavacska, kis szigettel, kacsák, libák költőhelyei, erdei ösvények, méhkaptár, mintakert. Hungaroland, és 50 hektár hamisítatlan természet.

Szállás - Étkezés

Az Erdei Iskola épülete középen nyitott étkezővel rendelkezik, ez egyben a foglalkoztató hely is. Egyik oldalon a kézmosóhelyek és a toalettek találhatók, másik oldalon az ételkiosztó konyha, mely a HACCP normának is megfelel. Az épület mellett kis büfé-bazár található.

Meglátni, megcsodálni, kipróbálni, megszeretni!

A gyerek igazán csak a maga valóságában tudja jól elsajátítani az ismeretanyagot. Erdei Iskolánk jelmondata: Meglátni, megcsodálni, kipróbálni, megszeretni.

Az Erdei Iskola 2004 tavaszától működik. Az óvodástól a felnőttekig, a helyi gyerekektől a külföldiig sok-sok vendég örömére.
Az iskola rendszeresen besegít hagyományőrző rendezvények lebonyolításába, akár programmal, akár személyi vagy tárgyi feltételek biztosításával.

0
féle szálláshely
0
féle program
0
hektáron
0
elégedett vendég

FOGLALÁS/ ELŐJEGYZÉS

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS/NYÁRITÁBOR/SZÁLLÁSHELY

Galéria

Szigeti Tanya információk

Tudta?

50 hektár háborítatlan természeti környezet a Nyírség szívében.

Bejelentkezés

08:00 órától

KIjelentkezés

16:00-ig

Telefonszám

(+36) 20 426 80 60

E mail cím

info@szigetitanya.hu

Dohányzás

Kijelölt helyeken

Állattartás

Megengedett

Scroll to Top

FOGLALÁS/ ELŐJEGYZÉS

Foglalás Iskoláknak