Ismerje meg programkínálatunkat!

Az ügyességpróbán a csoport tagjainak, a korosztályának megfelelő feladatokat kell végrehajtaniuk. A feladatokat a nevelőkkel való egyeztetés után tűzzük ki, igyekezve azon, hogy a feladatok válasszák meg az ügyesebbeket és így tényleges dicsőséghez juthasson aki többre képes mint társai.

Feladatok:
Lajhármászás két fa között kifeszített kötélen.
Egyensúlyozás farönkön
Egyensúlyozás farönkön bekötött szemmel
Seprű szállítás tenyéren egyensúlyozva 20 méterre időméréssel.
Zsákbanfutás


Rendelkezünk a számháborúhoz szükséges fejszámokkal és szabályzattal, illetve megfelelő területtel egy számháború lebonyolításához.


A program idején egyszerre 10 gyermek kap horgászbotokat csalival. Rövid elméleti oktatás után mindenki önállóan próbálkozhat a halfogással, de kollégánk egyenként megtanítja a gyerekeknek a horgászat gyakorlati lépéseit.

Lövészet alkalmával egy sűrített levegős légpisztollyal vagy egy távcsöves, gázpatronos légpuskával lőhetnek a gyerekek. Alapjában nem preferáljuk a fegyvereket és ez által az erőszakot, sőt pont ez ellen kívánunk tenni, amikor a gyerekek természethez való visszavezetése a célunk. Ha viszont azt nézzük, hogy számítógépes játékokkal már minden gyerek lőtt valamire, valószínűleg minden gyerekben élhet a kíváncsiság, hogy milyen lehet egy pisztolyt vagy egy puskát kézbe fogni, esetleg meghúzni az elsütő billentyűt! Akkor inkább szervezetten, felügyelet mellett tegyék ezt. Ezt a programunkat csak ötödik osztály felett ajánljuk.

A foglalkozást kedves, gyakorlott végzi, aki megosztja fizikai és elméleti tudását a hozzánk érkező csoportokkal, a gyerekek nagy örömére. Napjainkban gyermekek ezrei nőnek úgy fel, hogy nem tudnak egy fadarabot megcsiszolni, egy bőrdarabot kifúrni, egy agyag darabot kezelni! Ez ellen próbálunk tenni ezekkel a programokkal és elemeivel.

Kincskeresés, avagy közel a természethez online!
A mai gyerekek, fiatalok nem szívesen járják az erdőt, túráznak a természetben vagy simogatnak állatokat! SAJNOS!
A Szigeti Tanya elsődleges célja: a gyerekek visszavezetése a természethez!
Ha ez másként nem megy, akkor XXI. századi módszerrel.
Kitaláltunk egy olyan programot, mellyel az internet- és telefonfüggő gyerekek is kicsalogathatók a szabadba!
A játék leírása:
A játékosok 1 percenként indulnak internet használatra alkalmas telefonnal vagy tablettel kincskeresésre, online térkép segítségével.
A játékosoknak a tanyán kijelölt PONTokat kell megtalálni, s egy szelfit kell készíteni az ott elhelyezett tábláknál, bizonyítva, hogy ott járt!
A győztes természetesen az, aki a leggyorsabban visszatér a kiinduló pontra a kellő darab szelfivel, ő lesz a Tanya bajnoka.
(A játék nem csak egyénileg, hanem 2-3 fős csoportokban is játszható!)

A Tanyabusz egy felfújt gumikerekeken guruló nagyméretű stráfkocsi, amely fedéssel is rendelezik. Egy terepjáró vagy egy traktor húzza, ezzel lehet sétakocsikázni a tanyán. A gyerekek által legkedveltebb kiegészítő program.

Pónilovaglás kétféle formában valósítható meg. A kicsiknek egy rögzített jártatóba fogjuk a pónikat, így egy megadott pályán sétálnak, szinte kockázat nélkül azonos sebességgel. Kísérőfogást a személyzet vagy a kísérők biztosítanak.
A nagyobb gyerekeket vezetőszáron tudjuk vinni a pónin a lovászunk segítségével. Ez kicsit több időt vesz igénybe, de az élmény is nagyobb, amennyiben erre van igény.

Népi játékok udvara programunkban hagyományőrző jelleggel próbálhatják ki a gyerekek a gólyalábazást, a horgászatot, van csigafuttató verseny és egyéb ügyességi játékok. A játékok fából készültek, nagyapáink gyerekkorát idézik fel. Általában kellemesen szórakoznak a gyerekek, versengenek is egymással, pedig egyetlen játékon sincs érintőképernyő!

Az élményfestészet az önkifejezés, az önmegvalósítás, az aktív művészetterápia egyik módja.
Sokan nem mernek jelentkezni az alkotó, kreatív foglalkozásokra, mert úgy gondolják, nincs meg hozzá a kellő kézügyességük. Azonban erre nincs is szükség.
A foglalkozásokon elsajátított elméleti és gyakorlati módszerek éppen arra biztosítanak lehetőséget, hogy rövid időn belül szert tegyenek a résztvevők egy olyan látásmódra, melynek segítségével saját alkotásokat készítenek el a tábor ideje alatt. Az elkészült festményeket mindenki hazaviheti magával.
Ezt követően bárki képes lesz önálló alkotások készítésére oktató nélkül is.

Miért szeretik vendégeink az élményfestést?
Remek „énidős” tevékenységgé válhat
Gyönyörű saját alkotásokat készíthetsz otthonod számára
Szeretteidet sajátkészítésű ajándékkal lepheted meg
Mit kell tudni az élményfestészetről?
Jelentkezhetsz egyénileg és a családoddal
Akár kísérő is jöhet veled, olyan, aki nem akar festeni
A részvételnek nem feltétele semmiféle előképzettség, kézügyesség, rajztudás
Időtartam: 4 nap, mely alatt akár 3 festmény is elkészülhet

SNI, ADHD, DOWN, Autista – Egy pihenő paradicsom, speciális szervezett programokkal, ezen a területen járatos szakemberekkel a különleges gyerekeket nevelő családok részére.
Fejlesztő jellegű Erdei Iskola, hétvégi, nyári, őszi, téli szünet, ott alvós vagy napközis tábor, vagy pár órás foglalkozások.
Több napos szállás lehetőség itt tartózkodás esetén megoldás:
tábori faházakban és erdei faházakban.
Egyszerre 5 család is részt vehet 1 alkalommal, akár szakemberek igénybevételével, illetve egyéni bejelentkezés is lehetséges, szakembert is lehet kérni.
Egy olyan lehetőség a különleges gyerekeket nevelő családok részére, ami ebben a Régióban még egyedülálló. Óriási könnyebbég lehet egy ilyen gyereket nevelő család részére, akiknek a közös kirándulás és a több napos pihenés is nehézségeste okoz, mert más helyeken vagy nem fogadják őket szívesen, vagy nincs a nyári időszakban a nyaralás, pihenés alatt számukra szakmai segítség. Hozzánk nyugodtan eljöhetnek a családdal, mert itt empatikus és ezen a területen járatos, türelmes munkatársaink fogadják őket nagy-nagy szeretettel. Egy ilyen család számára még ez a pár nap pihenés is felemelő és feltöltő lehet.

Nyári tábort szervezünk napközis jellegű, esetleg ottalvós lehetőséggel. A táborban résztvevő gyerekek felügyeletét gyógypedagógusok látják el.


Sportnapra, gyereknapi rendezvényre lehetőség van alkalmi, néhány órás kitelepülésre is. Ez esetben az iskola vagy rendezvény helyszínén kerül kialakításra a pálya a helyi eszközök segítségével, a gyerekek mozgásigényeit figyelembevéve

Játékos, zenés gyermektorna élményterápiás módszerekkel, tabatásan, mozgásterápia, mozgásfejlesztés, akár különleges gyermekeknek egyéni órák keretében is.


Karaoke est rendelhető, külön programelemként. Több ezer dal áll rendelkezésre amelyek éneklése igen jó közösségi erő, illetve itt is lehetőség van a tehetségesebbek kitűnésére.

Ha táborozáson vesz részt egy osztály, rendelhet disco-t. Mgefelelő méretű és teljesítményű hang-, és fénytechnikával rendezzük a programot. Időtartama 3-4 óra, kezdő és befejező idejét a tanárok szabhatják, díja az árlistában található.


A program valójában sötétedés után indul. Napközben a tanya területén elhelyezkedő pontokat megtekintik a résztvevők, megismerik a feladatokat, feltételeket. Aztán, ha leszállt az éjszaka, indul a valódi bátorság próba. Néha meglepetések is érik a versenyzőket, de előfordult már, hogy a nappal egyszerűnek tartott útvonal bejárása éjjel már nem is annyira egyszerű!

Egy tartalmasan eltöltött nyári táborozás nem érhet véget tábortűz nélkül! Általában ezen az estén keletkeznek a legemlékezetesebb élmények. A tűz melletti éneklés, a heti emlékek felidézése, mély nyomot hagy minden táborozó gyerekben, nem érdemes kihagyni!

A HungaroKvíz a HungaroLand területén játszható program.
A játékot 3 csapat játszhatja. Ajánlott létszám 3×7 fő.
Várvédők: 1-6-os sorszámú gyerekek
Hadvezér: 7 sorszámú gyerek
Testőrök: Megfelelő jellel ellátott kártyát húzó játékosok, ha többen vannak egy csapatban.
A csapatok színe: piros, fehér, zöld
A játék során a csapatok egymástól függetlenül megadott sorrendben foglalnak el 6-6-6 megyeszékhelyet.

A három csapat elfoglalja a kiindulópontként kijelölt saját megyeszékhelyét. Az ott található dobozban a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő kérdést találnak, melynek helyes megfejtése elvezeti őket a következő megyeszékhelyre, ahol újabb kérdés megoldásával halad előre a csapat többi tagja, míg a megfelelő sorszámmal ellátott várvédők ott maradnak. Rossz megfejtés esetén a dobozban nem a csapat színének megfelelő kérdéskártyát találják a játékosok, így tudják, hogy máshol kell azt keresniük. Ha megtalálják a megfelelőt, tovább kereshetik a következő megyeszékhelyet. Minden csapatnak 6 megyét kell elfoglalnia. Az utolsó, döntő kérdés mindegyik csapatnak ugyanaz, mely elvezeti a testőröket az utolsó városba. Amelyik csapat kapitánya hamarabb éri el az utolsó várost, az a győztes. Minden csapatnak ugyanolyan távolságot kell barangolnia és minden csapat a végső megye mellet lesz a végjáték előtt. A játék menetét egy emelvényről figyelhetik a nevelők, szülők. A játék szabályait a játék előtt ismertetjük a gyerekekkel, illetve minden technikai segítséget biztosítunk a játék zökkenőmentes lejátszásához.

Egy ügyességi játék, mely segít az ország megismerésében, labdával. 3-10 fő egy csapat. A csapatok első állomása Győr. Egymás után 5 perccel indulnak. Az időt mérjük az induló és az utolsó rúgás között. Minden csapat kap egy Magyarország kirakót, de üresen. A játékosok berúgják az általuk kiválasztott megyeszékhelyen elhelyezett lyukba a labdát. A kísérő koordinátor számolja a rúgások számát és feljegyzi. Ha sikeresen betaláltak a megfelelő lyukba, az ott elhelyezett kirakó darabok közül a csapatuknak megfelelő színűt beillesztik a táblájukba, majd továbbhaladhatnak az újabb megyeszékhely felé. A játék vége, ha az utolsó megyében is betalált a labda, illetve bekerül az utolsó kirakó darab. Az a csapat győz, amelynek a játékidő és a rúgások hányadosa a legjobb eredményt adja.

A felsősök a játékot golflabdával és golf szettel is játszhatják, melynek alapja a labdás játékra és pontrendszerére épül.

Tudatosság, tudatos jelenlét, éber figyelem. Ezek a kifejezések mind leírják a manapság olyan népszerű mindfulness lényegét.
A mindfulness azt a folyamatot jelenti, amikor figyelmünket a jelen pillanat tapasztalatai felé fordítjük, szándékosan és ítélkezésmentesen.
Tapasztalatainkat az öt érzékszervünk segítségével szerezzük. A fizikai tapasztalatok mellett az érzelmeinket és a gondolatainkat is megtapasztaljuk. Amikor figyelmünk elterelődik a jelen pillanatról, a mindfulness gyakorlatok révén egyre könnyebben vesszük ezt észre és térítjük vissza magunkat a jelenbe.
A tudatos jelenlétet nagyon sok módszer révén megélhetjük. Az erdei mindfulness a természet csodálatos erejét hívja segítségül. A tudatos jelenlétet nem csak meditációban, hanem „nem-meditációban” is gyakoroljuk, vezetett erdei séták, elvonulások segítségével.

Mire jó a mindfulness?
– javul a mentális egészség
– javul a fizikai egészség
– csökken a stresszt és a szorongás
– javul a légzés

További előnyök
– csökkennek a negatív gondolatok
– mérséklődik a fizikai, akár krónikus fájdalom
– könnyebbé válik az éjszakai alvás
– könnyebben szerezzük meg és tartjuk meg a kontrollt
– érzelmi állapotunk kiegyensúlyozottabbá válik
– fizikai érzékelésünk kifinomultabbá válik
– teljes közérzetünk javul

A tudatos jelenlét legtöbbünk számára velünk született képesség, ami idővel megkopik, így utólag újra kell tanulni. A gyerekek tulajdonképpen ebben a természetes létállapotban élik meg a napjaikat. Belefeledkeznek a szappanbuborék színeinek látványába, órákig képesek nézni egy hangyabolyt, vagyis minden pillanatot megélnek.
A természet lágy ölén megélt mindfulness gyakorlatokkal ezt, a gyerekkorban öntudatlanul megélt élményt elevenítjük fel és tesszük tudatossá a gyerekek igényeiknek és a fejlettségüknek megfelelő, személyre szabott feladatok és vezetett erdei séta keretében.

Milyen hatással van a mindfulness a gyerekekre?

– a stressz csökkentésére
– a kortársak nyomásával szembesülők számára
– az erős érzelmeket könnyebben tudják kezelni
– nő a koncentráló képességük egy, egy dologra
– növelhető az önbizalmuk a gyerekeknek
– hatékonyabb kommunikáció, kifejező készség
– jobb légzés
– könnyebb alvás

Ha még soha nem vettél részt csendes lelkigyakorlaton, akkor érdemes megfontolnod ezt a lehetőséget. Lehet, hogy életünk éppen mindenféle nehézség nélkül halad előre, de előfordulhat, hogy éppen nehéz időszakon vagy életünk egy döntő változásán megyünk keresztül.

,,Semmi sem olyan értékes ebben a világban, mint pár olyan nap, melyet békésen csak a világ nagy dolgainak tudunk szentelni: Istennek, a léleknek és az örökkévalóságnak.”

A lelkigyakorlatok, különösen a csendes lelkigyakorlatok lehetővé teszik számunkra, hogy időt töltsünk Istennel, kiszakadva a minket körülvevő pörgésből.
Ha még soha nem vettél részt csendes lelkigyakorlaton, akkor érdemes megfontolnod ezt a lehetőséget.
Ha éppen egy kihívásokkal teli időszakon megyünk át, a csendes lelkigyakorlat óriási változást hozhat. Áldása az lesz, hogy felfrissülve térsz vissza. Az így megújult lelki frissességed mindenképpen hatni fog a házasságodra, családodra és a mindennapi életedre.


Igazi kuriózum az SZTTA, mely a sport- és élménytáborok kategóriájába tartozik. Ahová 10-14 éves kor közötti fiúk és lányokat várunk.
Végh Zsolt, táborvezető, 2017-es Ninja Warrior résztvevő, többszörös Spartan Race versenyző, felkészító és akkreditált okleveles pedagógiai asszisztens vezetésével.
A táborban 4 napja alatt, 4 különleges kalandot, mozgási lehetőséget, kihívást élhet át, próbálhat ki a sok-sok örökmozgó lány és fiú! A gyerekek minden teljesített nap végén egy érem részt kapnak! A 4. nap végén a négy napon elért érmeiből összeállított Szigeti Tanya Túlélő Akadémia éremmel mehet haza vidáman, reméljük kellemesen elfáradva gyermeke!


A Szigeti Tanya csodálatos és tökéletes megoldásul szolgálhat edzőtáborok, sport rendezvények megszervezéséhez.
Erdők, ligetek, kis tavacska, enyhébb és meredekebb emelkedők és lejtők színesítik, teszik izgalmassá az erdei ösvényeket.
A tanya technikai felszereltsége akár a sportrendezvények teljeskörű lebonyolítását is lehetővé teszik. Rendelkezésünkre állnak a színpad, hangosítás, fénytechnika berendezései, biztosítani tudjuk a szállás, a melegétkezés kiszolgálását is a büfé mellett.
Akár egy terepfutó, – terep akadályfutó, terep kerékpár versenyt is kiválóan meg lehet rendezni az 50 hektáros területen.
Hamarosan saját szervezésű versenyekkel s jelentkezünk.

Humoros, játékos vetélkedő, melyben a csapatok a pusztai élettel, pusztai hangulattal kapcsolatos különböző ügyességi feladatokban mérik össze tudásukat. Mindenki megmutathatja, hogy ki a legény a gáton 🙂 Lehetséges feladatállomások: célba dobás bográcsba, üvegverés ostorral, tűkeresés a szénaboglyában, íjászat, rönkhajítás, kötélhúzó párbaj, szögbeverés, karikadobás, mocsárjárás, kukoricamorzsolás, vasvillahajítás szalmabálákba, pusztasí, lengőteke, zsákban futás…

Terepfeladat: a csapatokat pusztabusszal, a tanya különböző pontjaira viszünk bekötött szemmel és onnan egy megadott ponthoz kell eljutniuk térkép segítségével vagy anélkül, akár nehezítésekkel, akadályokkal fűszerezve.
További program lehetőségek:
Kecskefogó verseny
„Ninja Warrior” pálya
Aknamező
Lövészet
Csónakázás
Csapatösszerázó pusztabusz
Horgászat
Karaoke
Disco
Szalonna sütés

FOGLALÁS/ ELŐJEGYZÉS

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS/NYÁRITÁBOR/SZÁLLÁSHELY

Galéria

Ingyenes komfortszolgáltatások

Hogy az Ön számára a legélvezetesebb, legkényelmesebb megoldásokat tudjuk biztosítani

Kisállatbarát hely
24 órás recepció
Ingyenes parkolás
Ingyen Wi-fi
Biztonsági kamerák
Erdei környezet
Ingyenes parkolás
Ingyen Wi-fi
Kisállatbarát hely
24 órás recepció
Biztonsági kamerák
Erdei környezet
Scroll to Top

FOGLALÁS/ ELŐJEGYZÉS

Foglalás Iskoláknak