Ismerje meg
a Szigeti Tanyát!

A Szigeti Tanya Petneháza mellett,
a település határától1800 méterre helyezkedik el, keleti irányban, Nyírmada felé. A tanyára kifogástalan aszfaltút vezet.
A tanya területe 50 hektár, amely be van kerítve. A tanyán önálló vízellátás, saját kút, víztorony, ivóvízkezelés van, illetve saját, központi szennyvízkezelés.

Ismerje meg
a Szigeti Tanyát!

A Szigeti Tanya Petneháza mellett, a település határától 1800 méterre helyezkedik el, keleti irányban, Nyírmada felé. A tanyára kifogástalan aszfaltút vezet. A tanya területe 50 hektár, amely be van kerítve. A tanyán önálló vízellátás, saját kút, víztorony, ivóvízkezelés van, illetve saját, központi szennyvízkezelés.

0
féle szálláshely
0
féle program
0
hektáron
0
elégedett vendég

A Szigeti Tanya célja,
a gyerekeket visszavezetni
a természethez

A természettel való kapcsolat, gyermekkorban meghatározó a személyiség kialakulásában.
Ezt nem lehet későbbre hagyni!

A természethez, természetes környezethez való kapcsolódás gyerekkorban iránymutató és meghatározó a gyerekek számára. Azok a gyerekek akik 6 éves korukig egy városi lakás áldozatai, nem vagy nehezen találkoznak azokkal az értékekkel amire szükségük lenne a személyiség helyes fejlődéséhez. Az egésznapos mesenézés, telefonnyomkodás, játékkonzolok, programok használata semmiképpen sem adhat olyan élményt mint egy egyszerű erdei séta. A heti egy-két alkalom, amit egy városi játszótéren töltenek el segít ugyan, de elsősorban a feszültségek csökkentését, a fölös energia levezetését oldja meg. Az állatkerti látogatások, wellness hétvégék, élményparkok már többet segíthetnek a szélesebb látókör kialakulásban

De a tényleges kirándulások biztosítják a szükséges kapcsolatot a természettel. Ilyenkor a gyerek és a felnőtt is, nem csak testileg, hanem tudat alatt is részese lesz a természetnek, szűk környezetben. Letapossuk a füvet, nyomot hagyunk a homokban, rálépünk egy gallyra, elroppan. Hangokat adunk, hangokat hallunk! Látjuk a szűk környezetet és az is lát minket. Koszos lesz a talpunk, harmatos a lábszárunk. Beszerzünk egy karcolást és letörünk egy ágat. Megriasztunk egy pihenő állatot, az megugrik, megriaszt minket. Belemegyünk arcunkkal egy pókhálóba, leseperjük, a pók kezdi elölről az építést.
Ha kint vagyunk egy erdőben, egy réten, egy mezőn, egy tónál, akkor részesei leszünk, részévé válunk a valódi TERMÉSZETNEK.
Ha van ilyen igénye gyermeke számára, akkor mi ebben tudunk segíteni!

A Szigeti Tanya

A kapun behajtva egy gazdasági területre vagy egy vendégparkolóba jutunk. A gazdasági területen találhatók azok a mezőgazdasági eszközök, gépek, amelyek a földműveléshez és az állattartáshoz és más szolgáltatás elvégzéséhez szükségesek. Itt vannak a műhelyek, géptárolók is. Jobbra tartva liget, sziklakert. Innen nem messze a főépület. Itt kapott helyet az iroda, a tárgyaló és egy konyha. Az emeleten magánrezidencia és vendégszobák vannak.

Az épülettel szemben látható egy 3 funkciós fedett kemence. Itt lehet üstben főzni, sütni kemencében és húsokat füstölni.
Ez után egy nagy csobogót láthatunk. A kis patak egy kiépített tölcsértorkolattal folyik a tóba. A patak mentén vízparti növényvilág látható (fűzfa, nád, sás, bambusz). A tó közepén egy kis sziget, ahová gyaloghídon lehet bejutni.
A tóban halak (kárász, keszeg, ponty, amúr), mocsári teknős, de nem ritka itt a vidra és a szürke gém sem. A tavon lehet csónakázni is.

A nagy hídon áthaladva az Erdei Iskola épületéhez érünk. Itt található közös foglalkoztató és az ételkiosztó konyha. Az épület mögött tábori faházak, büfé és a sportpályák, focipálya és röplabdapálya.

Egyedi produktumunk a HungaroLand, egy két hektáros ország makett, Magyarország területét mutatja be, bejárhatóan. A HungaroLand megépítését igyekszünk úgy folytatni, hogy minél több település gyermekei érezzék magukénak valamely eleme miatt.

E mögött egy négy hektáros dió ültetvény és egy öthektáros tölgyes található még a tanyán, a fenyő és az akácerdő mellett. Néhány császárfát is találhatunk. Sertéstelep és kisebb haszonállatok is találhatók a tanyán.

Az Erdei Iskola 2004 tavaszától működik óvodások, iskolások, felnőttek, családok, baráti társaságok örömére. Céges rendezvények, csapatépítők, születésnapok, házassági évfordulók is megtarthatók a Szigeti Tanyán. Az Erdei Iskola rendszeresen besegít hagyományőrző rendezvények lebonyolításába, akár programmal, akár személyi vagy tárgyi feltételek biztosításával.

A HungaroKvíz a HungaroLand területén játszható program.
A játékot 3 csapat játszhatja. Ajánlott létszám 3×7 fő.
Várvédők: 1-6-os sorszámú gyerekek
Hadvezér: 7 sorszámú gyerek
Testőrök: Megfelelő jellel ellátott kártyát húzó játékosok, ha többen vannak egy csapatban.
A csapatok színe: piros, fehér, zöld
A játék során a csapatok egymástól függetlenül megadott sorrendben foglalnak el 6-6-6 megyeszékhelyet.

A három csapat elfoglalja a kiindulópontként kijelölt saját megyeszékhelyét. Az ott található dobozban a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő kérdést találnak, melynek helyes megfejtése elvezeti őket a következő megyeszékhelyre, ahol újabb kérdés megoldásával halad előre a csapat többi tagja, míg a megfelelő sorszámmal ellátott várvédők ott maradnak. Rossz megfejtés esetén a dobozban nem a csapat színének megfelelő kérdéskártyát találják a játékosok, így tudják, hogy máshol kell azt keresniük. Ha megtalálják a megfelelőt, tovább kereshetik a következő megyeszékhelyet. Minden csapatnak 6 megyét kell elfoglalnia. Az utolsó, döntő kérdés mindegyik csapatnak ugyanaz, mely elvezeti a testőröket az utolsó városba. Amelyik csapat kapitánya hamarabb éri el az utolsó várost, az a győztes. Minden csapatnak ugyanolyan távolságot kell barangolnia és minden csapat a végső megye mellet lesz a végjáték előtt. A játék menetét egy emelvényről figyelhetik a nevelők, szülők. A játék szabályait a játék előtt ismertetjük a gyerekekkel, illetve minden technikai segítséget biztosítunk a játék zökkenőmentes lejátszásához.

Egy ügyességi játék, mely segít az ország megismerésében, labdával. 3-10 fő egy csapat. A csapatok első állomása Győr. Egymás után 5 perccel indulnak. Az időt mérjük az induló és az utolsó rúgás között. Minden csapat kap egy Magyarország kirakót, de üresen. A játékosok berúgják az általuk kiválasztott megyeszékhelyen elhelyezett lyukba a labdát. A kísérő koordinátor számolja a rúgások számát és feljegyzi. Ha sikeresen betaláltak a megfelelő lyukba, az ott elhelyezett kirakó darabok közül a csapatuknak megfelelő színűt beillesztik a táblájukba, majd továbbhaladhatnak az újabb megyeszékhely felé. A játék vége, ha az utolsó megyében is betalált a labda, illetve bekerül az utolsó kirakó darab. Az a csapat győz, amelynek a játékidő és a rúgások hányadosa a legjobb eredményt adja

A felsősök a játékot golflabdával és golf szettel is játszhatják, melynek alapja a labdás játékra és pontrendszerére épül.

2022-ben kiépítettünk egy Ninja akadály pályát, egy Exatlon pályát és egy Spartan pályát. Természetesen elsősorban gyerekek számára készültek a pályák, de családi napokon a felnőttek is szoktak indulni rajta. A pályák építéséhez táborok, családi napok, céges csapatépítő rendezvények, osztálykirándulások kapcsolódnak. E népszerű sportoknak, lehetőségeknek egyre több rajongója van.

A természethez, természetes környezethez való kapcsolódás gyerekkorban iránymutató és meghatározó a gyerekek számára. Azok a gyerekek akik 6 éves korukig egy városi lakás áldozatai, nem vagy nehezen találkoznak azokkal az értékekkel amire szükségük lenne a személyiség helyes fejlődéséhez. Az egésznapos mesenézés, telefonnyomkodás, játékkonzolok, programok használata semmiképpen sem adhat olyan élményt mint egy egyszerű erdei séta. A heti egy két alkalom amit egy városi játszótéren töltenek el segít ugyan, de elsősorban a feszültségek csökkentését, a fölös energia levezetését oldja meg. Az állatkerti látogatások, wellness hétvégék, élményparkok már többet segíthetnek a szélesebb látókör kialakulásban

A Szigeti Tanya táborvezetője

Sport életút

A sport munkáért kapott elismerések és munkássága

A sport munkáért kapott elismerések és munkássága

A sport munkáért kapott elismerések és munkássága

Végh Zsolt táborvezető

Galéria

Ingyenes komfortszolgáltatások

Hogy az Ön számára a legélvezetesebb, legkényelmesebb megoldásokat tudjuk biztosítani

Ingyenes parkolás
Ingyen Wi-fi
Kisállatbarát hely
24 órás recepció
Biztonsági kamerák
Erdei környezet
Scroll to Top

FOGLALÁS/ ELŐJEGYZÉS

Foglalás Iskoláknak